Než budeme mluvit o Portugal Bugs, vraťme se v čase do roku 2016, kdy na Přírodovědecké fakultě univerzity v Portu , jeden ze zakladatelů, Guilherme Pereira, udělal své první kroky do světa entomofágie. Na konci svého studia se rozhodl přijmout výzvu vyvinout produkt z hmyzí mouky. Guilherme Pereira získal tak velikou pozitivní zpětnou vazbu, že se rozhodl posunout vpřed a založit nový startup spolu s další zakladatelkou Sarou Martins.
“Pravdou je, že první kroky v Portugal Bugs jsme neudělali jen proto, že měl produkt vynikající zpětnou vazbu. Po mnoha ztracených hodinách výzkumu a analýzy dokumentů souvisejících s tímto tématem jsme zjistili, že hmyz by skutečně mohl být skvělou alternativou, protože jeho nutriční a environmentální přínos je velice zajímavý!”
Ke konci roku 2016 zamířili do Holandska, kde se zúčastnili jednoho z prvních seminářů souvisejících s využitím hmyzu jako lidské a zvířecí potravy na univerzitě ve Wageningenu. Seminář byl natolik inspirující, že se na začátku roku 2017 pustili do práce v garáži, kde postupně zjišťovali jak jedlý hmyz zpracovávat.
Zlom přišel v roce 2018, kdy po několika vítězstvích v podnikatelských soutěží mohli jako motýl vylétnout ze své garáže do přívětivějších nových a vlastních prostor. Projekty se přirozeně hrnuly a hrnuly. Především se zaměřili na zpracování moučného červa jako udržitelného a potravinářského produktu. Není divu, že jeden z hlavních cílů této sympatické portugalské firmy je vždy zapůsobit na spotřebitele novým překvapením a vést je k tomu, aby byli den za dnem udržitelnější ve svých volbách!
Několik produktů firmy Portugal Bugs naleznete i na našem eshopu Grig.cz, tak utíkejte a vložte si něco od těchto sympaťáků do svého košíku!