Nimavert

Firma je výsledkem diskuse mezi zakladateli Nico Coenem a Maartenem Debie. Diskutovali především o tom, proč západoevropský trh není připraven konzumovat hmyz, zatímco jej mnoho zemí mimo Evropu již zahrnulo do svých jídelníčků. Po výzkumech a přemýšlení nakonec učinili odvážný krok. Začali pěstovat různé druhy hmyzu přímo ve vlastní garáži a sklepě. Později odsunuli plán farmaření a soustředili se především na přípravu hmyzích specialit. Nejdříve se rozhodli pracovat pouze s moučnými červy, poté převzali společnost Little food, díky níž rozšířili své portfolio i o cvrččí produkty.

 “Po velkém testování a ochutnávání jsme vyvinuli několik produktů z moučných červů. Na konci roku 2019 jsme převzali společnost Little Food, která měla celou řadu cvrččích produktů. Nimavert je pro všechny, kteří jsou zvědaví objevovat chuť hmyzu a kteří jsou přesvědčeni, že si také zaslouží místo na našem talíři. Koneckonců, hmyz, a zejména mouční červi, jsou alternativním a ekologicky šetrným zdrojem bílkovin, vitamínů a minerálů. Hmyzí výrobky a nádobí nemusí vypadat nijak zvláštně, ani nemusí být složité. Jediné, na čem záleží, je chuť.”

 

Sušení cvrčci v originálním balení

Nimavert nabízí sušené cvrčky i moučné červy v originálním skleněném balení, které hned na první pohled zaujmou svým neobvyklým vzhledem. Díky tvaru je dobře skladný a můžete si tedy vzít křupavé parťáky kamkoliv s sebou. Sušené cvrčky a moučné červy nabízejí ve třech příchutích po 12 gramech v jednom balení.

Mezi nejoblíbenější patří příchuť česneku a petrželky. Skvěle se hodí jako vydatná a originální svačinka, ale také jako mls do misky k oblíbenému pořadu. Cvrčky a červy s rajčatovou příchutí můžete využít i pro pokrmy středomořské kuchyně, například jako netradiční přísadu do těstovin. Dále nabízejí naturální a uzenou variantu.

 

Zpracování hmyzu a rozmanité využití

Hotovému hmyzímu produktu předchází různé procesy. Cvrčci a červy jsou nejdříve vysušeny a následně praženy. Poté se například dále rozdrtí na prášek pro tvorbu hmyzí mouky. Z hmyzí mouky si můžete upéct lahodný a nadýchaný domácí chléb. Dále se můžou cvrčci a červy zpracovat jako náplň do raviol a podobně. Hmyz má zkrátka velice rozmanité využití!

  

Na našem webu Grig.cz můžete nalézt hned několik produktů této belgické dvojice, jejichž nabídku budeme do budoucna dále rozvíjet!

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz