Malena Sigurgeirdsdottir se odjakživa věnuje problematice klimatických změn. Brzy pochopila negativní dopady konzumace masa na životní prostředí a na více než deset let se stala vegetariánkou. Nebylo to však bez problémů, díky dietě bývala často unavená a chudokrevná. Její život se změnil, když si uvědomila, že se může vyhnout pocitu únavy a přitom jíst ekologicky. Ptáte se jak? Odpověď je jednoduchá, kobylky! Oblibu našla v konzumaci kobylek a tento alternativní způsob objevila v Tanzanii, kde zkoumala životní styl místních. Kromě toho, že se začala cítit mnohem lépe, zjistila, že její nový jídelníček je plný bílkovin, vitamínů a železa.
Malena se ve své rodné zemi nadšeně podělila se svými známými o to, co vše se v zahraničí naučila. Nikdo v tom však neviděl potenciál. Až na podnikatelku Jessicu Buhl-Nielsen, která měla vizi ve vytvoření smysluplného podnikání a chuť hmyzu si zamilovala! Společně založila tato dvojice firmu Hey Planet s cílem vytvořit lahodné produkty obsahující úžasnou hmyzí bílkovinu. Představují si svět, kde si lidé vybírají potraviny, které jsou lepší pro zdraví dospělých, zdraví dětí i zdraví planety.
Kombinace kvality, udržitelnosti a výživy
Dnes již prodávají řadu chutných, výživných a k planetě šetrných produktů, které zároveň bojují za integraci prášku z hmyzu do každodenní stravy západního světa. Jejich cílem je zajistit pozitivní dopad na budoucnost planety, propagují udržitelné bílkoviny a pečlivě vybírají balení, logistické a marketingové prostředky.
Kdybychom to měli shrnout, tak cílem Hey Planet je vytvořit udržitelnější potravinářskou společnost, která zajistí zelenější planetu pro budoucí generace. To znamená, že vytváření zisku musí jít ruku v ruce s pozitivním dopadem na planetu.