Projekt Crunchy Worms a jeho pražení červíci je pokračováním několikaleté práce v oblasti pojídání hmyzu projektu Hmyz na talíři. Kluci z Crunchy pořádali první hmyzí večery pro veřejnost v ČR, jsou spoluautory hmyzí kuchařky a jako první představili s Hmyzem na talíři entomofágii širší veřejnosti. Když nasbírali dostatek zkušeností, založili projekt Crunchy. Červíky nesuší, ale praží a za pomoci speciálního postupu dosahují velmi intenzivních příchutí.
Crunchy Worms a jejich příchutě
CRUNCHY WORMS EXTRA SÝR
Miluješ chuť sýra? Tak přesně tahle příchuť je pro Tebe. Červíci jsou křupaví stejně jako oříšky a brambůrky. Extra sýrovou příchuť s výraznou chutí považují za jejich největšího favorita. Je pro toho, kdo má rád výrazné chutě a pro toho, kdo se nebojí dát hmyzu šanci.
CRUNCHY WORMS SOLENÉ
Pražení, solení červíci připravení rovnou k jídlu. Slaná příchuť je stará dobrá klasika a ideální startovní čárou do světa hmyzích dobrot.
CRUNCHY WORMS ČESNEKOVÉ
Česnek je dobrý, výrazný a jedná se obecně o jednu z nejoblíbenějších příchutí. Česnek udělá chuť, kterou moc dobře znáš, a tak se doporučuje začít s červíky právě s touto oblíbenou příchutí. Je ideální k telce, k doplnění energie nebo k pivu s přáteli.
CRUNCHY WORMS S CHILLI, ČESNEKEM A KORIANDREM
Tato příchuť je tu především pro milovníky pikantního a výrazného jídla. Skvěle se hodí například k pivu. Zkrátka pokud miluješ Asii, tak tuto příchuť zaručeně musíš vyzkoušet.
Jak je jíst?
Můžeš je nasypat do misky a jíst je u oblíbeného filmu, u deskových her na chatě, pobavit s nimi na párty. Dají se použít ale i jako skvělá přísada do kulinářských experimentů. Stačí otevřít a nasypat na salát, nebo přidat do těsta na chléb. Fantazii se meze nekladou.
Odkud červíci pochází?
Hmyz je z českého certifikovaného chovu a je určený pro gastronomii. Chová se, praží a dochucuje za přísných hygienických podmínek.