Smažená rýže s moučnými červy

Tento recept na smaženou rýži z moučných červů je rychlým a snadným způsobem, jak zařadit moučné červy bohaté na bílkoviny do svého jídelníčku.

Grig-krupavi-suseni-cervici-muz-zena-ruce-baleni-hmyz-k-jidlu-min

Ingredience:

  • 200 g vařené rýže
  • 50 g moučných červů
  • 50 g cibule 
  • 50 g mrkve 
  • 50 g papriky 
  • 2 stroužky česneku
  • 15 ml sójové omáčky
  • 15 ml rostlinného oleje
  • sůl, pepř

 

Postup:

  1. Cibuli, mrkev a papriku nakrájejte na kostičky.
  2. Na pánvi rozehřejte olej.
  3. Přidejte moučné červy a smažte dokud nejsou křupaví (cca 2-3 minuty).
  4. Přidejte nakrájenou zeleninu s prolisovaným česnekem.
  5. Po pár minutách (až vše změkne) přidejte uvařenou rýži a sójovou omáčku.
  6. Smažte dokud se vše nespojí.
  7. Nakonec osolte a opepřete podle chuti.

 

Mezi další tipy k tomuto receptu patří použití uvařené rýže, která byla přes noc v chladu, aby se během smažení příliš nelepila a nehrnula. Můžete také experimentovat s různými druhy zeleniny a koření a přizpůsobit si tak pokrm podle svých představ.

 

Dobrou chuť!

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz