Milujete sladké? Tak to byste měli vyzkoušet populární čokoládový moučník trochu jinak. Upečte si zdravou alternativu brownies. Náš recept je nejen z čokolády, ale i z kvalitní cvrččí mouky a červené řepy! Nemusíte mít vůbec strach, chuť řepy se v dezertu ztratí, a tak si můžete vychutnat brownies přesně tak, jak je dobře znáte. S naším receptem zaručeně sklidíte u svých známých úspěch. Přejeme dobrou chuť!
Ingredience
- 200 g 80% čokolády
- 3/4 hrnku polohrubé (celozrnné) mouky
- 30 g cvrččí mouky
- 1 větší nebo 2 menší vařené červené řepy
- 1/3 hrnku holandského kakaa
- 50 g čekankového sirupu
- 125 ml slunečnicového oleje
- 2 celá vejce
- špetka sody a soli
Postup
- Troubu si nahřejte na 180 stupňů a vymažte si menší plech.
- Nejprve si nastrouhejte řepu najemno a ve vodní lázni rozpusťte hořkou čokoládu.
- V jiné misce si vyšlehejte vejce s čekankovým sirupem. Přidejte čokoládu, olej a a promíchejte. Přisypejte veškeré sypké ingredience, vmíchejte řepu a zpracujte těsto (můžete vmíchat další na kousky nakrájenou hořkou čokoládu).
- Těsto vlijte do pekáčku a pečte asi 30-35 minut.