Tahini neboli sezamové máslo se hodí do většiny receptů. Jídlu dodá správný krémový nádech a pozvedne chuť každého pokrmu. Můžete ho použít jako dip k zeleninové míse, máslo na pečivo, dresing k salátům nebo smetanu do polévky. V našem receptu si skvěle notuje s avokádem a cvrččími těstovinami. Přejeme dobrou chuť!
Ingredience
- 2x stroužky česneku
- 1x cuketa střední velikosti
- 4x stolní lžíce tahini
- Polovina avokáda
- Šťáva z poloviny citronu
- hrst piniových oříšků
- 200g těstoviny Terraz
- Olej, sůl, pepř
Postup
- Začněte přidáním těstovin do vroucí slané vody.Do předehřáté pánve vložte jemně nasekaný česnek a nakrájenou cuketu na kostky a vařte 3 minuty.
- Jakmile jsou těstoviny hotové, přidejte je na pánev spolu s trochou vody na těstoviny. Pridejte tahini a nakrájejte avokádo na kostičky a dobře promíchejte.
- Pokud je omáčka příliš hustá, přidejte trochu vody. Dle vlastní chuti přidejte sůl, koření, pražené oříšky a citronovou šťávou.