Cvrččí bolognese s těstovinami Terraz

grig-eshop-s-jedlym-hmyzem-cvrcci-testoviny-terraz-min

 

Terraz! To jsou těstoviny budoucnosti. Hlavní vizí tohoto slovenského startupu je nabídnout udržitelnou verzi těstovin, které jsou plné bílkovin, železa, antioxidantů a dalších prospěšných látek, které naše tělo potřebuje. Budoucnost jsme my, budoucnost je naše planeta a tak Terraz vyrábí pouze z udržitelných zdrojů. Ingredience, které v těstovinách najdeš, jsou té nejvyšší kvality s vysokým nutričním profilem. Jedním slovem – superfoody! A protože milujeme jídlo, přinášíme ti těstoviny, které okouzlí svou chutí i strukturou. Tak a terraz – dobrou chuť!

 

Ingredience na 2 porce

  • 200 g Terraz pasta
  • 1 lilek
  • 1 cuketa
  • 6 větších rajčat
  • 2 větší mrkve
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 chilli paprička
  • 200 ml bílého suchého vína
  • 2 hrsti bazalky
  • Sůl, pepř, olivový olej

 

Terazz_grafika pod produkt web1-min

 

Postup

  1. Lilek nakrájejte na malé kousky a vložte do rozpálené pánve na trošku oleje.
  2. Pečte, dokud nezačne zlátnout.
  3. Přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a mrkev.
  4. Počkejte, než vše změkne. Přidejte cuketu, česnek, chilli a hrst bazalky.
  5. Po pár minutách přidejte bílé víno a nechte ho 2 minuty povařit, aby se vypařil alkohol.
  6. Přidejte pokrájená rajčata, přikryjte pánev a duste cca 20 až 30 minut.
  7. Mezitím si uvařte těstoviny a přidejte je do omáčky.
  8. Dochuťte a přidejte bazalku.

 

Servírujte s parmazánem, bazalkou a panenským olivovým olejem.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz