Terraz! To jsou těstoviny budoucnosti. Hlavní vizí tohoto slovenského startupu je nabídnout udržitelnou verzi těstovin, které jsou plné bílkovin, železa, antioxidantů a dalších prospěšných látek, které naše tělo potřebuje. Budoucnost jsme my, budoucnost je naše planeta a tak Terraz vyrábí pouze z udržitelných zdrojů. Ingredience, které v těstovinách najdeš, jsou té nejvyšší kvality s vysokým nutričním profilem. Jedním slovem – superfoody! A protože milujeme jídlo, přinášíme ti těstoviny, které okouzlí svou chutí i strukturou. Tak a terraz – dobrou chuť!
Ingredience na 2 porce
- 200 g Terraz pasta
- 1 lilek
- 1 cuketa
- 6 větších rajčat
- 2 větší mrkve
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 chilli paprička
- 200 ml bílého suchého vína
- 2 hrsti bazalky
- Sůl, pepř, olivový olej
Postup
- Lilek nakrájejte na malé kousky a vložte do rozpálené pánve na trošku oleje.
- Pečte, dokud nezačne zlátnout.
- Přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a mrkev.
- Počkejte, než vše změkne. Přidejte cuketu, česnek, chilli a hrst bazalky.
- Po pár minutách přidejte bílé víno a nechte ho 2 minuty povařit, aby se vypařil alkohol.
- Přidejte pokrájená rajčata, přikryjte pánev a duste cca 20 až 30 minut.
- Mezitím si uvařte těstoviny a přidejte je do omáčky.
- Dochuťte a přidejte bazalku.
Servírujte s parmazánem, bazalkou a panenským olivovým olejem.