Vyměň nezdravý makovec za Fazomák!

fazomak

ilustrace: Anna Šidlíková / @anicka_sidli

Chcete objevit nový a zdravý způsob, jak si pochutnat na sladkém dezertu? Vyzkoušejte náš unikátní recept na Fazomák – lahodný a výživný moučník s cvrččí moukou. Tento dezert je nejen chutný, ale také plný bílkovin a dalších důležitých živin. Překvapte své blízké a posuňte své pečení na novou úroveň s naším jedinečným receptem!

Ingredience

  • 1 konzerva červených fazolí
  • 100g mletého máku
  • 50g cvrččího prášku
  • Lžička kypřicího prášku
  • 3 vejce
  • špetka soli
  • 2 lžíce skořice
  • 50g rostlinného oleje
  • 50g čekankového sirupu

Postup

  1. Příprava základu: Fazole si rozmixujeme společně se sirupem, olejem a oddělenými žloutky.
  2. Smíchání surovin: K základní směsi přidáme všechny ostatní suroviny kromě bílků, které si vyšleháme zvlášť se špetkou soli.
  3. Přidání bílků: K základní směsi opatrně přimícháme vyšlehané bílky.
  4. Příprava k pečení: Směs přemístíme na plech vymazaný olejem nebo vyloženým pečícím papírem.
  5. Pečení: Pečeme na 180°C asi 35 minut.

 

  1. Pudinková vrstva: připravíme pudink podle návodu např. s rostlinným mlékem a místo cukru vmícháme stévii. Nalejeme na vychladlou buchtu a necháme ztuhnout v lednici.
  2. Čokoládová poleva (extra hořká!): smícháme si kakao s kokosovým olejem a postříkáme pudinkovou vrstvu. Necháme ztuhnout.

 

Tipy pro pečení s cvrččí moukou

Pečení s cvrččí moukou může být trochu odlišné od tradičního pečení, ale výsledek stojí za to! Doporučujeme začít s menším množstvím cvrččí mouky a postupně ji přidávat do vašich oblíbených receptů. Můžete ji kombinovat s různými druhy mouky, abyste dosáhli ideální konzistence a chuti. Nebojte se experimentovat a objevovat nové kombinace, které obohatí váš jídelníček o zdravé a chutné pokrmy.

Zdravotní přínosy máku

Mák je nejen vynikající přísadou pro pečení, ale také skvělým zdrojem mnoha důležitých živin. Je bohatý na vápník, železo, hořčík a zinek, což jsou minerály nezbytné pro zdraví kostí, krvetvorbu a imunitní systém. Mák také obsahuje zdravé tuky a vlákninu, které podporují správné trávení a dlouhotrvající pocit sytosti. A hlavně, je to nejlepší zdroj vápníku! Přidání máku do vašeho jídelníčku může pomoci zlepšit celkové zdraví a pohodu.

Objednejte si naše produkty

Vyzkoušejte tento jedinečný recept a objevte výhody cvrččí mouky sami! Navštivte náš e-shop www.grig.cz a prozkoumejte širokou nabídku zdravých a chutných produktů. Přineste do své kuchyně inovaci a zdraví s našimi produkty z cvrččí mouky. Nečekejte a objednejte si ještě dnes a zažijte revoluci ve svém pečení!

 

 

 

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz