TACOČERV: Zdravé a Chutné Pohankové Placky s Křupavými Červíky

tacocerv

ilustrace: Anna Šidlíková / @anicka_sidli

Hledáte inspiraci na zdravou a výživnou večeři? Vyzkoušejte náš recept na Tacočerv – lahodné pohankové placky plněné špenátem, kozím sýrem a křupavými sušenými červíky. Tento recept je jednoduchý na přípravu, plný bílkovin a živin, které dodají vašemu tělu energii a podporují zdraví.

Ingredience

Těsto na placky:

  • 100g pohankové mouky
  • 50-100ml vody
  • Malá lžička kypřicího prášku
  • Špetka soli

Náplň:

Postup

  1. Příprava těsta: Smícháme ingredience na placky, aby vzniklo tekuté těsto. Na rozpálené pánvi pak tvoříme tlustší placky, které opečeme z obou stran.
  2. Plnění a servírování: Placky plníme špenátem, sýrem nebo tofu a posypeme křupavými červíky. Podáváme horké a užíváme si lahodnou chuť.

 

Proč zvolit sušené červíky?

Sušení červíci jsou bohatým zdrojem bílkovin, vitamínů a minerálů, což je činí ideální přísadou pro zdravé vaření. Jsou lehce stravitelní a mají nízký obsah tuku, což přispívá k udržení zdravé hmotnosti a celkové pohody. Navíc jsou ekologicky šetrní, protože jejich produkce má minimální dopad na životní prostředí.

Zdravotní přínosy pohankové mouky

Pohanková mouka je přirozeně bezlepková a plná živin, jako jsou vitamíny skupiny B, železo a hořčík. Je také bohatá na vlákninu, která podporuje zdravé trávení a pomáhá udržovat stabilní hladinu cukru v krvi. Pohankové placky jsou skvělou alternativou k tradičním pšeničným plackám a dodají vašemu jídlu nutriční hodnotu.

Pro dosažení nejlepší chuti a konzistence doporučujeme použít čerstvý špenát a kvalitní kozí sýr. Můžete také experimentovat s různými náplněmi podle vaší chuti – například přidat grilovanou zeleninu nebo hummus. Tacočerv je skvělou volbou pro rychlou a zdravou večeři, kterou si zamilují děti i dospělí.

Objednejte si naše prémiové hmyzí produkty 

Navštivte náš e-shop www.grig.cz a vyzkoušejte širokou škálu našich produktů z jedlého hmyzu, které dodají vašim receptům jedinečnou chuť a vysokou nutriční hodnotu. Nečekejte a objednejte si ještě dnes, abyste mohli začít vařit chutné a zdravé pokrmy plné inovace a výživy!

 

 

 

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz