Řepáč: Lahodný a Zdravý Dezert s Cvrččí Moukou

repac

ilustrace: Anna Šidlíková / @anicka_sidli

Objevte nový způsob, jak si pochutnat na zdravém dezertu, který je plný bílkovin a výživných látek! Představujeme vám Řepáč – neodolatelný moučník s cvrččí moukou a vařenou řepou. Tento recept kombinuje výhody cvrččí mouky, špaldové mouky a sladké řepy, čímž vytváří chutný a zdravý dezert, který si zamiluje celá rodina.

Ingredience

  • 250g špaldové mouky
  • 50g cvrččího prášku
  • 300g vařené řepy
  • 70g medu
  • 50g kakaa
  • 1/2 lžičky kypřicího prášku
  • 3 vejce
  • Špetka soli

Postup

  1. Příprava řepy: Řepu nastrouháme nebo rozmixujeme a smícháme ji se všemi ostatními ingrediencemi, kromě bílků.
  2. Šlehání bílků: Bílky vyšleháme zvlášť se solí a opatrně přimícháme ke směsi.
  3. Pečení: Pečeme v plechu na pečicím papíru na 180°C asi 30 minut.
  4. Podávání: Podávat můžeme s kokosovým krémem nebo ricottou.

 

Proč zvolit cvrččí mouku?

Cvrččí mouka je bohatá na bílkoviny, esenciální vitamíny a minerály, což ji činí ideální přísadou pro zdravé pečení. Je také udržitelná a ekologicky šetrná, což ji činí perfektní volbou pro moderní kuchyni. Přidáním cvrččí mouky do svých receptů můžete zvýšit nutriční hodnotu vašich pokrmů a podpořit své zdraví.

Zdravotní přínosy řepy

Řepa je skvělým zdrojem vlákniny, vitamínů a minerálů, které podporují zdravé trávení, snižují krevní tlak a zlepšují fyzický výkon. Obsahuje také antioxidanty, které chrání tělo před škodlivými volnými radikály. Kombinace řepy a cvrččí mouky v tomto dezertu zajišťuje, že si pochutnáte na zdravém a výživném pokrmu.

Tipy pro dokonalý Řepáč

Pro dosažení nejlepší chuti a konzistence doporučujeme použít čerstvou vařenou řepu a kvalitní med. Můžete také experimentovat s různými přísadami, jako je přidání ořechů nebo sušeného ovoce, abyste vytvořili svou vlastní verzi tohoto lahodného dezertu. Řepáč je skvělý jako zdravá svačina nebo dezert po večeři.

Objednejte si naše produkty

Vyzkoušejte tento jedinečný recept a objevte výhody cvrččí mouky sami! Navštivte náš e-shop www.grig.cz a prozkoumejte širokou nabídku zdravých a chutných produktů. Přineste do své kuchyně inovaci a zdraví s našimi produkty z cvrččí mouky. Nečekejte a objednejte si ještě dnes a zažijte revoluci ve svém pečení!

 

 

 

 

 

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz