DOPRAVA PŘES ZÁSILKOVNU ZA 1 KČ PŘI OBJEDNÁVCE NAD 300 KČ! 🚚

Křupavé Cvrčivo: Domácí pečivo plné bílkovin!

cvrcivo

ilustrace: Anna Šidlíková / @anicka_sidli

Přemýšlíte, jak obohatit svůj jídelníček o nové, zdravé a chutné ingredience? Vyzkoušejte náš recept na pečivo s cvrččí a žitnou moukou! Tento recept není jen o výtečné chuti, ale také o inovativním přístupu ke zdravému stravování. Cvrččí mouka je plná bílkovin, vitamínů a minerálů, což z ní činí ideální volbu pro každého, kdo dbá na své zdraví. Navíc její výroba má nízký dopad na životní prostředí, což ji činí udržitelnou a ekologicky šetrnou volbou. Pojďte s námi objevovat nové chutě a zažijte revoluci ve své kuchyni!

 

Ingredience

  • 400g žitné mouky
  • 100g cvrččího prášku
  • 300ml aktivního kvásku
  • 200ml vody
  • 2 lžičky soli
  • Semínka na posypání

Postup

  1. Příprava těsta: Všechny ingredience dobře smícháme a hněteme 5 minut. Těsto přikryjeme utěrkou a necháme 1 hodinu kynout na teplém místě.
  2. Tvarování: Poté z těsta vypracujeme libovolné tvary a druhy pečiva, které posypeme semínky a necháme na plechu s pečícím papírem ještě 30 minut.
  3. Pečení: Pečeme v troubě na 200°C nejdřív 10 minut, potom teplotu stáhneme na 170°C a podle velikosti pečiva pečeme dalších 30-50 minut.

 

Proč zvolit cvrččí mouku?

Cvrččí mouka je pokladnicí bílkovin a esenciálních vitamínů a minerálů. Je ideální pro zdravé pečení a obohatí váš jídelníček o důležité živiny. Navíc je ekologicky šetrná a udržitelná, což ji činí perfektní volbou pro moderní kuchyni, která dbá na životní prostředí. Žitná mouka je bohatá na vlákninu, což podporuje zdravé trávení a dlouhodobé zdraví. V kombinaci s cvrččí moukou vzniká pečivo, které je nejen chutné, ale také výživné. Aktivní kvásek dodává těstu přirozenou kvasnost, zlepšuje jeho stravitelnost a přináší autentickou chuť domácího pečiva. Pokud už máte dost kupovaného nezdravého pečiva, cvrčivo je skvělou volbou pro vaše zdraví!

Kvásek nad zlato! 

Kvásek je nejen tradiční ingrediencí pro pečení, ale také skutečným zázrakem pro naše zdraví. Díky procesu fermentace, který kvásek využívá, je pečivo lehce stravitelné a plné prospěšných probiotik. Tato probiotika podporují zdravou střevní mikroflóru, což může zlepšit trávení a posílit imunitní systém. Kvásek také snižuje hladinu kyseliny fytové v mouce, čímž zvyšuje dostupnost minerálů jako je železo, zinek a hořčík. Pečivo z kvásku má nízký glykemický index, což pomáhá stabilizovat hladinu cukru v krvi a poskytuje dlouhotrvající energii. Přidáním kvásku do vašeho jídelníčku můžete nejen vylepšit chuť svých domácích pekárenských výrobků, ale také výrazně přispět k celkovému zdraví a pohodě.

Objednejte si naše produkty

Vyzkoušejte tento revoluční recept a objevte výhody cvrččí mouky sami! Navštivte náš e-shop www.grig.cz a objevte širokou nabídku zdravých a chutných produktů. Přineste do své kuchyně inovaci a zdraví s našimi produkty z cvrččí mouky, které jsou ideální pro zdravé pečení. Nečekejte a objednejte si ještě dnes a zažijte revoluci ve vašem pečení! Přejeme vám dobrou chuť a těšíme se na vaše objednávky!

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz