Ideální zdravá svačina: Domácí proteinové krekry

krekry

ilustrace: Anna Šidlíková / @anicka_sidli

Hledáte zdravou a chutnou alternativu k tradičním krekrům? Vyzkoušejte náš recept na křupavé semínkové krekry s cvrččí moukou! Tento jednoduchý recept je plný výživných semínek a cvrččí mouky, která dodá vašim krekrům nejen skvělou chuť, ale i vysokou nutriční hodnotu. Připravte si doma zdravé krekry, které jsou ideální jako svačina nebo doplněk k vašim oblíbeným pokrmům. Ideální na cesty, do práce nebo jako zdravý snack k televizi!

Ingredience

  • 100g hrachové mouky
  • 50g cvrččího prášku
  • 20g dýňových semínek
  • 20g slunečnicových semínek
  • 20g lněných semínek
  • Lžička kypřicího prášku
  • Olivový olej
  • Sůl

Postup

  1. Příprava těsta: Všechny ingredience smícháme. Větší semínka můžeme nasekat a zapracujeme do těsta.
  2. Válení a krájení: Těsto rozválíme na fólii na tloušťku 5 milimetrů a nařežeme na čtverečky.
  3. Pečení: Pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 15 minut.

Výhody semínek pro vaše zdraví

Semínka jsou skvělým zdrojem zdravých tuků, bílkovin, vlákniny a mnoha důležitých vitamínů a minerálů. Dýňová semínka jsou bohatá na zinek, který podporuje imunitní systém. Slunečnicová semínka dodávají vitamín E, silný antioxidant, a lněná semínka jsou výborným zdrojem omega-3 mastných kyselin, které podporují zdraví srdce.

Proč zvolit cvrččí mouku?

Cvrččí mouka/prášek je nejen ekologicky šetrná, ale také bohatá na bílkoviny a esenciální živiny. Je lehce stravitelná a ideální pro zdravé pečení. Přidáním cvrččí mouky do vašich receptů můžete výrazně zvýšit jejich nutriční hodnotu a přispět k udržitelnému způsobu stravování.

Tipy pro dokonalé krekry

Pro dosažení perfektní křupavosti je důležité těsto rozválet na rovnoměrnou tloušťku a krekry pečlivě hlídat během pečení, aby se nepřipálily. Můžete také experimentovat s různými druhy semínek a koření, abyste si vytvořili svou vlastní oblíbenou variantu krekrů. Připravte si domácí krekry a užijte si jejich skvělou chuť a zdravé benefity kdykoliv během dne.

Objednejte si naše produkty

Vyzkoušejte sami výhody a lahodnou chuť cvrččího prášku a dalších našich jedlých hmyzích produktů! Navštivte náš e-shop www.grig.cz a objevte širokou nabídku vysoce kvalitních a zdravých ingrediencí, které obohatí vaše recepty. Přidejte do své kuchyně inovaci a udržitelnost s našimi produkty, které jsou ideální pro zdravé vaření a pečení. Nečekejte a objednejte si ještě dnes, abyste mohli začít připravovat chutné a výživné pokrmy plné bílkovin a esenciálních živin. Přejeme vám dobrou chuť a těšíme se na vaše objednávky!

 

 

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz