Chcete ochutnat něco opravdu výjimečného a zároveň zdravého? Představujeme vám jedinečný recept na palačinky, které spojují tradiční chuť s moderními, nutričně bohatými surovinami. Cvrččí prášek je nejen skvělým zdrojem bílkovin, ale také přispívá k udržitelnosti naší planety. Připravte si lahodné palačinky s cvrččím práškem a tofu krémem, které nadchnou nejen vaše chuťové buňky, ale také tělo a mysl. Ponořte se do světa zdravého stravování s Grigem a objevte, jak může být zdravé jídlo chutné a zábavné!
Ingredience
Na těsto:
- 50g pohankové mouky
- 20g cvrččího prášku
- 1 vejce (lze použít i psyllium)
- 100-200ml mléka
- 2 lžíce medu nebo javorového sirupu
- Lžička skořice
Na tofu krém:
- 1 bílé tofu natural
- 1 zralý banán
- Voda na doředění
Postup
- Příprava těsta: Všechny ingredience na těsto smícháme do řídkého těsta jako na klasické palačinky.
- Smažení: Po dávkách naléváme na nepřilnavou pánev a děláme co nejtenčí palačinky.
- Příprava krému: Tvarohovou náplň vytvoříme rozmixováním bílého tofu a banánu do hladka. Pokud je potřeba, můžeme přidat trochu vody na doředění.
- Podávání: Palačinky podáváme plněné tofu krémem, polévané sirupem a ozdobené oblíbeným ovocem.
Proč vyzkoušet cvrččí prášek/mouku?
Cvrččí mouka je bohatá na bílkoviny, vitamíny a minerály. Je to skvělá alternativa k tradičním moukám pro ty, kteří hledají zdravější a udržitelnější možnosti stravování. Navíc je lehce stravitelná a má nízký obsah tuku.
Zdraví na talíři
Palačinky s cvrččí moukou nejsou jen chutné, ale také našlapané živinami. Pohanková mouka dodává vlákninu a další živiny, zatímco cvrččí mouka zvyšuje obsah bílkovin. Tofu krém s banánem je nejen lahodný, ale také poskytuje důležité vitamíny a minerály. Ideální třeba pro sportovce!
Objednejte si naše produkty
Na našem e-shopu nabízíme kvalitní produkty z jedlého hmyzu a další zdravé ingredience. Palacvrčinky si můžete posypat třeba cvrččí granolou s proteinem nebo červíky v bílé čokoládě. Vyzkoušejte tento recept a přesvědčte se sami o benefitech našich produktů. Navštivte naši stránku www.grig.cz a objevte svět chutných a zdravých jídel s jedlým hmyzem.
ilustrace: Anna Šidlíková / @anicka_sidli