V současné době jsou hmyzí potraviny na vzestupu především ve vyspělích zemích západní Evropy. Dnes je zcela bežné, že narazíte v supermarketech v zemích západní Evropy na potraviny, které obsahují hmyzí mouku. Ještě aby ne, když např: cvrččí mouka je nutričně bohatá a především zdravá.

Cvrččí mouka – obsahuje skoro 66 gramů bílkovin, zdravé tuky a spoustu vlákniny. Obsahuje také spoustu minerálů a vitamínu.

Další potraviny vyráběné s přídavkem jedlého hmyzu: Raw tyčinky, těstoviny, chléb, chipsy, sušenky, doplňky stravy, hmyzí protein, lízátka, marmelády atd…

Cvrččí mouka je velice univerzální a lze ji přimíchat téměř kamkoliv. Stačí, když se do finální potraviny přimíchá cvrččí mouka v 10 procentech a hned máme jídlo mnohem výživnější a zdravější.

Jedlý hmyz má spoutu benefitů, ale zatím je neumíme všechny využívat. Trh s jedlým hmyzem je v EU i USA velice mladý a my v Grig věříme, že hmyz má velký skrytý potenciál.

Grig.cz

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *